Babyboombeurs 2023

Begin van het jaar 2023 had ik Babyboom gecontacteerd omdat ik graag mee wilde doen aan de gratis goodiebags die zij uitdelen in ziekenhuizen. Paar dagen later telefoon van een contactpersoon van de Babyboom organisatie. Zij stelde me voor om beter mee te kunnen doen aan de beurs zelf in Brussel, omdat zij dit voor mij interessanter vonden. Na wat bedenktijd gevraagd en gekregen te hebben, heb ik besloten om toch uit mijn comfortzone te komen en mee te doen aan zulke grote mega beurs. Het was zeker een hele grote sprong. Ik wist niet wat er op me af kwam en er moest heel veel, ook administratief, in orde gemaakt worden. Meer dan verwacht, iets wat je niet op voorhand kunt weten als je er voor de eerste keer aan meedoet. Maar eens contract getekend na de offerte, dan moet je er gewoon mee doorgaan.

Het was voor mij dan ook een hele grote opluchting dat ik alles optijd administratief in orde had gekregen en van de organisatie dan groen licht kreeg om mee te doen.

Ik kreeg 2maanden op voorhand de afdrukken en planningen mee van hoe de beurs eruit zou zien en waar mijn stand zou komen te staan, alsook de grootte van de stand. Zo kon ik ruim optijd nadenken over de indeling van mijn stand. Want dit was best belangrijk. Je wilt toch opvallen en dat mensen naar jou stand komen kijken en eventueel iets kopen.

En dan was het zover. De beurs ging door van vrijdag tot zondag. Op donderdag moesten we alles al komen opstellen zodat je op vrijdag ochtend gewoon klaarstond als de beurs smorgens openging. Het was een hele ervaring om dit dan eens achter de schermen te kunnen beleven. En ook ik was druk in de weer om mijn standje alleen in orde te maken zoals ik het in mijn hoofd allemaal gepland had op voorhand.

Na een nachtje vol spanning was het dan eindelijk zover. Omdat ik zelf niet goed ben in de franse taal, is mijn mama heel het weekend meegeweest om mij bij te staan in het frans, maar ze was ook zeker een hele grote hulp.

Het was de eerste keer sinds corona dat Babyboombeurs weer zoals ervoor was. Dus kwam er heel veel volk heel het weekend. Enorm indrukwekkend, want als je zelf gewoon als bezoeker langst komt dan is het toch helemaal anders dan als je daar als standhouder bent. 

Het weekend is razend snel voorbij gegaan. Ik heb me reuze goed geamuseerd, maar ook heel veel uitgeleerd en ervaring opgedaan. Wat me zeker veel zal helpen in de toekomst. 

Of ik in de toekomst hier nog eens aan zal deelnemen? Wie weet! Maar voorlopig wil ik me toch even verder focussen op mijn omgeving om daar mijn merk eerst meer bekend te krijgen. Maar ik ben wel heel blij en dankbaar dat ik het toch al eens heb kunnen beleven.

En Babyboombeurs! Wie weet tot snel! Bedankt voor alles.